Orthodontie voor volwassenen

Wij weten het als geen ander:
een mooie glimlach opent deuren en versterkt het zelfvertrouwen.

Orthodontie voor volwassenen

orthodontische beugels voor volwassen

Er is echt geen leeftijd om orthodontische behandelingen uit te voeren, en meer dan 30% van de patiënten zijn volwassenen. Een orthodontische behandeling op een volwassenen leeftijd kan de harmonie van het gezicht verbeteren en kan het zelfvertrouwen versterken. Vandaag is orthodontie voor volwassenen een wijdverbreide praktijk dankzij de nieuwe technologieën van behandeling net zoals het transparante bitje. Het bitje kan de meerderheid van malocclusies herstellen zonder dat iemand de beugel opmerkt.

Wat zijn de oplossingen?

Wij stellen verschillende orthodontische behandelingen voor met behulp van een vaste beugel (metallische of keramische kronen) of dankzij het transparante en uitneembare bitje.

De vaste metallische beugels

metallische beugels of keramische kronen voor volwas

De transparante en uitneembare bitjes

Transaprante beugel volwas

Orthodontische behandelingen met vaste apparatuur

De behandeling met een vaste beugel bestaat in het plakken van slotjes op al de tanden. Een orthodontische draad wordt op de slotjes gezet om de tanden op de juiste plaats te verzetten.

Elastieken voor klasse 1 malocclusies

Klasse 1 malocclusies : normale occlusie maar er zit een ruimte tussen de boventanden en de ondertanden.

Elastieken voor Klasse 2 malocclusies

Klasse 2 malocclusie worden gekenmerkt door een verschuiving van de bovenste kiezen naar voren ten opzichte van de onderkiezen.

Elastieken voor Klasse 3 malocclusies

Klasse 3 malocclusions worden gekenmerkt door een verschuiving van de lagere kiezen naar voren ten opzichte van de bovenste kiezen.

Vaak gestelde vragen

Orthodontische behandelingen roepen vaak veel vragen op.
Daarom stellen wij een FAQ voor om u zo goed mogelijk te helpen met het vinden van informatie.
Echter, als u geen antwoord op uw vragen vindt,
nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

 • Hoe verloopt een behandeling ?

  Om te weten of een behandeling noodzakelijk is, wordt een eerste diagnose gesteld tijdens het eerste bezoek. Met deze diagnose wordt een radiografie en een afdruk van uw tanden gemaakt. Naar aanleiding van het resultaat beslist de orthodontist of een behandeling noodzakelijk is of niet. Indien een behandeling wordt aanbevolen, zal er en behandelingsplan worden voorgelegd.

 • Stap 2 : Beugel plaatsen

  De orthodontist plaatst de orthodontische beugel en past hem aan om de behandeling te starten.

 • Stap 3 : Maandelijks bezoek

  U zult de orthodontist in het algemeen één keer per maand terugzien en dit voor een periode van 12 tot 27 maanden afhankelijk van de gediagnosticeerde type malocclusie.

 • Stap 4 : stabilisatie / contentie

  Tanden hebben de neiging om gedurende uw hele leven te bewegen. Dit is een normaal fysiologisch verschijnsel. Om het behaalde resultaat te houden, is de contentie essentieel.

  Voor de bovenste tanden is de rol van contentie om een uitneembare apparatuur ‘s-nachts voor 8 tot 9 uur op 24u te dragen.

  Voor de ondertanden is de rol van contentie om een draadje te plakken aan de achterkant van de hoektanden en snijtanden.

Het kan tussen 12 en 27 maanden duren afhankelijk van de gediagnosticeerde type malocclusie.

Het is niet pijnlijk. Toch zal u de eerste dagen gehinderd voelen maar dat is compleet normal.

Philips Orthodontie praktijk stelt voor dat u het totale bedrag in termijnen betaalt, overeenkomend met uw behandelingsduur. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Wat betreft de vergoedingen zult u hierbeneden meerdere linken vinden volgens de meeste voorkomende ziekenfondsen in België.

Wij nodigen u uit om contact op te nemen met ons Orthodontie praktijk in Uccle.

Ligt ons praktijk te ver van huis ? Wij nodigen u uit om naar de website van de federatie van de orthodontisten van België te kijken om een specialist dichter bij huis te vinden.

CONTACT FORMULIER