onzichtbare beugel
logo invisalign
invisalign onzichtbare beugel

Invisalign
de onzichtbare beugel voor volwassenen

Alles over de orthodontische behandeling Invisalign

Vorm uw eigen glimlach op een eenvoudige manier… want u bent de eigenaar ervan!

Onzichtbare Beugel Invisalign

De efficiëntie in volledige transparantie.

Meer dan 5 miljoen mensen hebben al hun glimlach weer gevonden dankzij deze onzichtbare beugel die vaak « bitje » of « aligner » wordt genoemd.

Week na week corigeert het bitje je tanden zodat ze recht worden in alle discretie en op efficiënte wijze.

Met dit verwijderbaar bitje kunt u normaal doorgaan met leven en werken zonder u zorgen te maken over wat anderen van u denken.

invisalign glimlach

Een uitneembare oplossing

Het bitje kan wanneer dan ook worden uitgenomen. Inderdaad is het een groot voordeel ter vergelijking met de traditionele behandelingen die vast zijn, want u kunt ze uitnemen tijdens het eten en een goede mondhygiëne (poetsen + flosdraad) behouden, een normaal dieet handhaven en ze uitnemen voor speciale gelegenheden.

bitje invisalign
onzichtbare orthodontie

Tanden op een rechte rij zetten, doen wij het nauwkeurigst

De nauwkeurigheid van een Invisalign behandeling is ongekend, en dit is dankzij het afdrukken van uw tanden met behulp van een 3D scanner (iTero).

Met deze stap visualiseert de scanner hoe recht de tanden staan en het geeft onmiddellijk een simulatie van de beweging die moet worden uitgevoerd met de tanden.

De digitale scans, radiografieën en foto’s worden daarna gebruikt om een 3D behandelingsplan te maken dat wij u gaan voorstellen. Het gaat om een Clin Check sessie.

De bitjes zullen op maat worden gemaakt zodra uw Clin Check wordt goedgekeurd. Wij zorgen voor de plaatsing van uw eerste bitje, die u elke dag zal dragen.

Een praktische kit completeert alle uitleg die u zal ontvangen tijdens de plaatsing van uw eerste bitje.

Uw glimlach zal vorm krijgen bitje na bitje!

Try on a new smile in 60 seconds !

Invisalign SmileView
QR Code Invisalign SmileView

Scan the QR code with your smartphone camera and you will be taken to the SmileView page to start the experience.

Type here to start
the SmileView experience

Veel gestelde vragen
over de behandeling

De Invisalign orthodontische behandeling roept vaak veel vragen op.
Daarom stellen wij een FAQ voor om u zo goed mogelijk te helpen met het vinden van informatie.
Echter als u geen antwoord op uw vragen krijgt,
nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Met meer dan 5 miljoen behandelde patiënten ter wereld vanaf 1999 heeft deze behandeling zichzelf bewezen in termen van efficiëntie op het gebied van onzichtbare orthodontie.

Toch is het belangrijk om de behandeling aan een Invisalign specialiste toe te vertrouwen en liever aan een orthodontist die de " Elite Platinium arts" Invisalign status heeft.

Deze status verzekert het feit dat de orthodontist meer dan 40 behandelingen heeft uitgevoerd in de laatste 12 maanden. orthodontist Amir Philips heeft meer dan 120 patiënten over dezelfde periode behandeld.

Invisalign is een behandeling die beschibaar is voor zowel volwassenen van alle leeftijd als adolescenten vanaf 15 jaar dankzij de Invisalign Teen behandeling.

Eerste stap :Clincheck en ontvangst van uw eerste bitjes.

Naar aanleiding van een diagnose die gesteld is door een gecertifieerde Invisalign orthodontist wordt een digitale afdruk uitgevoerd die Clincheck wordt genoemd.

Wat zijn de doelstellingen van Clincheck ?

Doel 1 : Met dit onderzoek visualiseert de scanner hoe recht de tanden zijn en het verwachte behaalde resultaat dankzij een 3D software.

Doel 2: De digitale afdruk zal dienen als basis voor de creatie van uw eerste bitjes die u zal krijgen bij uw orthodontist tussen 2 tot 4 weken later.

Tweede stap : het vervolg van de behandeling en rectificatie

U zal de orthodontist gemiddeld elke 8 weken terugzien om de rechte rij van uw tanden te checken en om de behandeling te corrigeren indien het nodig is.

De Invisalign behandelingsduur is variabel op basis van het aantal bitjes dat nuttig is voor uw tandheelkundige correctie.

Het is mogelijk om de behandeling te versnellen door de bitjes vaker te vervangen en door de Acceledent apparatuur te gebruiken. Het apparaatje zendt een zachte trilling uit die helpt om de celactiviteit uit te breiden en de snelheid te versnellen waarnaar het mogelijk is de positie van de tanden te corrigeren.

Net zoals behandelingen met vaste beugels is het mogelijk om pijn of irritaties te voelen de dagen na het instellen van je nieuw bitje. Een pijnstiller kan altijd pijn verlichten als het nodig is. Deze last duurt niet lang en is normaal. Het is het behaalde resultaat van het werk door de bitjes die druk uitoefenen op de tanden en de ligamenten om de verwachte rechte rij van de tanden te volgen.

Invisalign kan de meerderheid van de malocclusies behandelen:

  • Klasse 1 malocclusie en tandheelkundige crowding: Malocclusie die wordt gekarakteriseerd door een overlapping van tanden, voornamelijk op het niveau van boven en onder-snijtanden.

  • Klasse II en III malocclusie : malocclusie die wordt gekarakteriseerd door de ruimte tussen boven en onder-tanden.

  • Anterieure en open occlusie : malocclusie die wordt gekarakteriseerd door de ruimte tussen de boven en onder-snijtanden.

Toch zal een orthodontist alleen mogen toegang geven tot een Invisalign behandeling als oplossing voor uw malocclusie.

Esthetiek

Alleen de Linguale behandeling is onzichtbaar aangezien de brackets worden vastgesteld op de achterkant van de tanden. De Invisalign behandeling geeft toch een bijna volledige onzichtbaarheid.

Budget

Alleen uw orthodontist zal de kosten van een orthodontische behandeling kunnen bepalen op basis van het type behandeling die aangepast wordt aan uw behoeften. De prijs van een linguale behandeling is een beetje hoger dan een behandeling met bitjes voor hetzelfde correctieniveau

Praktijk

De frequentie van afspraken bij de orthodontist is lager als het om een behandeling met bitjes gaat. Inderdaad, u moet ervan uitgaan om gemiddeld één bezoek om 8 tot 10 weken en 1 bezoek in 5 tot 7 weken voor de Linguale behandeling te maken.

Comfort en Uitspraak

De uitneembare bitjes kunnen een tijdelijk oncomfortabel gevoel veroorzaken in het begin van de behandeling. Het is een gevoel dat korte termijn duurt. De uitspraak wordt lichtelijk beïnvloed in het begin van de behandeling.

De Linguale apparatuur (vanwege zijn positie) beïnvloedt de positie van de tong (irritaties).

Hygiëne

De bitjes zijn uitneembaar, wat voor een betere controle van de mondhygiëne zorgt. Tandenpoetsen en het gebruik van een flosdraad is dus gemakkelijker met een techniek met bitjes (gezien de positie van linguale beugel).

Onze praktijken « Philips Orthodontie » stellen voor om het bedrag in termijnen te kunnen betalen op basis van de behandelingsduur. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het antwoord is nee. De beoefenaar moet verplicht opgeleid en gecertifieerd zijn door Invisalign. Philips othodontist is meer dan gecertifieerd, zijn expertise en zijn ervaring laat hem toe om tandartsen en orthodontisten op te leiden met de Invisalign techniek in België en Luxemburg. Zo heeft hij de status van " Platinium Elite Deskundige" en dat is het hoogst mogelijke niveau van deskundigheid.

Beide mogelijkheden zijn mogelijk zolang de beoefenaar herkend wordt als partner op de Invisalign website. Hoewel deze behandeling ook beschikbaar is bij gecertificeerde Invisalign tandartsen, zal een orthodontische specialist meer ervaring hebben met malocclusies.

Immers vereist orthodontie om 3 tot 4 jaar extra studie. Bovendien, wetend dat orthodontische specialisten hun discipline exclusief uitvoeren,, brengen hun expertise en ervaring een duidelijk voordeel in de kwaliteit van de behandeling en in de verwachte resultaten.

Op zoek naar een Invisalign specialist ?

Philips orthodontie maakt deel uit van de belangrijkste Belgische specialisten in onzichtbare orthodontie. Dankzij 39 jaar ervaring en duizenden behandelde patiënten, het toezicht houden op diagnoses van de verschillende patiënten van de praktijken, maar ook voor de opleiding van tandartsen en andere orthodontisten die de Invisalign techniek gebruiken in België en in Luxemburg.

ONZE PRAKTIJKEN IN BRUSSEL

Praktijk van
Brussel - Ukkel

Winston Churchillaan 92,
1180 Brussel Ukkel
orthodontic practice in Uccle

Praktijk van
Brussel - Oudergem

Gustave Demaylaan,
1160 Brussel Oudergem
Orthodontische praktijk in Uccle

CONTACT FORMULIER