Over orthodontie

Waarom zouden wij ons tot orthodontie wenden ?
Wat zijn de oorzaken van een malocclusie ?

Waarom zouden we ons tot orthodontie wenden ?

Behalve dat je een mooie glimlach hebt, gaat het voornamelijk om orale en tandheelkundige gezondheid in orthodontie. De preventieve rol van orthodontie is overigens noodzakkelijk. Het kan de positie van je tanden en de gezichtsmorfologie van een persoon op een permanente manier veranderen. Een orthodontische behandeling en een professionele begeleiding zijn daarom van nut en essentieel.

over orthodontie

Wat zijn de voordelen ?

  • Een betere mondhygiëne: de behandeling zet de tanden op een rij op een correcte manier en maakt het poetsen gemakkelijker. Dit vermindert het risico van gaatjes, parodontale ziektes en het loslaten van het gebit.

  • Een correcte functie tijdens het kauwen en het slikken

  • Een betere stemvorming

  • Een beter evenwicht van functionele krachten

  • Een stabiliteit van tandposities op lange termijn

  • Een harmonieuzere gezichtsschoonheid

  • En natuurlijk, een heel mooie glimlach

Een verbeterd gezichtsuiterlijk bijdraagt overigens tot de versterking van het zelfvertrouwen en dus, de kwaliteit van leven in het algemeen en dit vooral gedurende de kindertijd en adolescentie, maar later ook nog.

Een mooie glimlach wordt gedefinieerd door een symmetrie en een rechte rij tanden, de breedte van de glimlach, een gezond tandvlees en de tandkleur.

Oorzaken van een orthodontisch probleem

Men onderscheidt twee grote bepalende groepen factoren: erfelijkheid en verworvenheid. Maar een erfelijke oorzaak kan "verslecht" worden door verworvenheid. De juiste oorsprongen van het probleem kunnen meervoudig zijn en soms moeilijk te identificeren.

Zo zijn de oorzaken in het algemeen te wijten aan een verstoring in de ontwikkeling van de gezichtsgroei tussen de geboorte en de volwassenen leeftijd. Het kan ook te wijten zijn aan een verstoring in de tandontwikkeling. De verstoringen komen van een verandering in de functies van het kauwen, slikken, ademhaling, enz. Verder verstoren de gewoonten zoals duimen ook dentofaciale wijzigingen.

mooie glimlach
Een orthodontische behandeling op elke leeftijd

Een orthodontische behandeling op elke leeftijd

Orthodontie voor kinderen van 6 tot 9 jaar

orthodontist kinderen

Wij beoefenen vroegtijdige, preventieve en interceptieve orthodontie en dit voor kinderen tussen 6 en 9 jaar.

Meer informatie

Orthodontie voor tieners van 10 tot 15 jaar

orthodontiste adolescenten

Een vaste of een uitneembare beugel? Wij stellen verschillende oplossingen voor, voor goed uitgelijnde tanden van kinderen en adolescenten

Meer informatie

Orthodontie voor
volwassenen

orthodontist volwassen

Ontdek onze verschillende orthodontische behandelingen die overeenkomen met de specifieke behoeften van volwassenen.

Meer informatie

CONTACT FORMULIER